Att spelvärlden har mycket att erbjuda är ingen nyhet. Även fast många har sitt favoritspel som man gärna återvänder till så kan det ibland vara intressant att testa något annat. Istället för att hoppa in i nästa spelautomat så kanske det är dags att testa lyckan i ett kortspel? Eftersom det finns så många olika kortspel med olika regler tänkte vi förklara hur baccarat fungerar så att du kan njuta av spelet redan från start!

Vad är baccarat?

Som vi tidigare nämnde så kan kortspel från början verka ganska krångliga eftersom att det finns så många olika spel med olika regler. Just baccarat är turligt nog ett relativt enkelt spel att förstå och komma igång med! En del av charmen med baccarat är att det går under kategorin hasardspel, vilket betyder att det är slumpen som avgör. Du som nybörjare har alltså stora chanser till vinst!

Hur går det till?

När man spelar baccarat så används flera kortlekar, oftast så är det sex till åtta stycken. Varje hand får två till tre kort och sedan ska det satsas på om bankiren eller spelaren är närmast en totalsumma på nio. Du som satsar har då tre alternativ att satsa på, spelaren, bankiren eller att det blir oavgjort. Nio kan tyckas vara en låg siffra när man har två eller tre kort, men det finns en lösning på detta. I detta spel så räknas ess som ettor, medan klädda kort räknas som noll. Kortens färg spelar heller ingen roll. Skulle en hand landa på en tvåsiffrig summa så plockar man bort den första siffran i den totala summan. Ett exempel skulle kunna vara att en hand tilldelas 8+9 vilket blir 17, då plockar man bort ettan och siffran blir då 7.